Lefkoşa’da 13 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen "zorla insan kaçırma, alıkoyma, soygun, şiddet kullanma tehdidi ve ciddi darp" olayına ilişkin tutuklanan zanlılar Cesur Dinç ve Fatih Şimşek, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Ali Aydoğanlı’nın mahkemede verdiği ifadelere göre, zanlılar, alacak-verecek meselesi nedeniyle A.Ö. isimli şahsı Hamitköy'de faaliyet gösteren bir iş yerine çağırdı. Görüşme sırasında A.Ö.'yü ciddi şekilde darp eden zanlılar, mağdurun LZ 157 plakalı aracının anahtarını alarak soygun suçunu işledi. Olay sonrasında mağdurun iş yerinden çıkmasına izin vermeyen zanlılar, onu zorla iş yerinin arka kısmındaki oto kaporta atölyesine götürdü.

Polis memuru Aydoğanlı, zanlıların mağdura "Erkeksen bu arabanın burada olduğunu git birine söyle" diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu ve mağduru zorla Dörtyol bölgesindeki Alpet Petrol İstasyonu’nun yanındaki durağa bıraktıklarını belirtti. Mağdur, olayın ardından 16 Ağustos 2024 tarihinde şikayette bulundu ve polis, Cesur Dinç ile Fatih Şimşek’i tespit ederek tutukladı. Olayda yer aldığı iddia edilen diğer 5 kişi ise halen aranıyor.

TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

Polis, zanlıların sorgu sırasında bazı önemli beyanlarda bulunduğunu ve alınması gereken ifadeler, incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirtti. Ayrıca, zanlı Dinç’in 17 Ağustos’ta, Şimşek’in ise 18 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak tutukluluk sürelerinin uzatıldığı öğrenildi. Polis, soruşturmanın devam etmesi için zanlılar hakkında 3 gün daha ek tutukluluk süresi talep etti.

Zanlı Dinç’in avukatı, müvekkilinin darp edildiğini belirterek olayın karşılıklı bir kavga olduğunu savundu. Avukat, müvekkilinin olay günü YDÜ Hastanesi’nden darp raporu aldığını ve daha sonra devlet hastanesinde yapılan kontrolde de darp izlerinin tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, zanlıların polis hücresinde tahta kurularının saldırısına uğradığını ve derilerinde döküntüler oluştuğunu belirterek doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Savunma avukatı, olayın 13 Ağustos’ta gerçekleştiği iddiasına rağmen şikayetin 16 Ağustos’ta yapıldığını, ancak mağdura ait aracın 14 Ağustos’ta tamir amacıyla sanayiye teslim edildiğini öne sürdü. Mahkeme, savunmanın taleplerini dikkate alarak zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesine ve 3 gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor. Aranan diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.