Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda meydana gelen kazada yayaya çarptıktan sonra kaçan ve 10 gün sonra yakalanan Münevver Gürler, dün mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Ahmet Beyaz, mahkemede olayın detaylarını aktardı.

Polis, 14 Ağustos 2024 tarihinde saat 00.15'te, kimliği meçhul bir sürücünün Lefkoşa-Gazimağusa anayolu boyunca seyir halindeyken, Demirhan kavşağı yakınında yol kenarında yürüyen Muhammed Abdullah’a aracının sol ön kısmıyla çarptığını söyledi. Çarpmanın etkisiyle yaya yol kenarındaki okaliptüs ağacına çarptıktan sonra yola düştü. Muhammed Abdullah, olay yerine gelen 112 ambulansı ile Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve yapılan ilk yardım tedavisinin ardından müşahede altına alındı. Yayanın sol kürek kemiğinde kırık oluştu ve 14 Ağustos 2024'te taburcu edildi.

Kazaya neden olan sürücünün olay yerinden ayrıldığı belirtilirken, yapılan soruşturma sonucunda aracın plakasının GY 322 ve sürücüsünün Münevver Gürler olduğu tespit edildi. Gürler, 23 Ağustos 2024’te tutuklandı ve 24 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak 2 gün ek süre aldı. Soruşturma sırasında, Gürler’in kazadan sonra aracındaki hasarı tamir ettirdiği belirlendi. Polis, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve Lefkoşa Türk Belediyesi Trafik Şubesi’nde memur olarak çalıştığını belirterek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlının avukatı, ailevi ve psikolojik sorunları nedeniyle Barış Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Savcı Behrat Mavioğlu, doktor kontrolünden sonra bir teminat şartı belirlenmesini ve zanlının ehliyetinin iptal edilmesini istedi. Polis, zanlının trafikte tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Yargıç Nuray Necdet, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına, uygun görülürse Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatılı kalmasına ve davaları görülünceye kadar ehliyetinin iptal edilmesine karar verdi.