Uyuşturucu ve Gümrük Kaçağı Eşyalarla Yakalandı

Polis memuru Celal Durukan, mahkemede verdiği ifadede, zanlı Hilmi Aka’nın “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Methamphetamine) İthal ve Tasarrufu ile Gümrüksüz Mal Tasarrufu” suçlarından mahkemeye çıkarıldığını belirtti. Durukan, olayın detaylarını aktararak, 23 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.25’te Lefkoşa'daki Metehan Kara giriş kapısında Hilmi Aka'nın kullandığı UG 889 plakalı aracın KKTC’ye giriş yaptığı sırada Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'ne bağlı bir polis ekibi tarafından durdurulduğunu ve yapılan aramada Aka'nın iç çamaşırı içinde yaklaşık 6 gram ağırlığında methamphetamine türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Ayrıca, aracın içinde gümrüğe tabi olan ve beyan edilmemiş toplam 104 adet puf sigaranın ele geçirildiğini belirtti.

Soruşturma ve Analiz Süreci

Polis, zanlı Hilmi Aka’nın suçüstü tutuklandığını ve yaptığı beyanların teyit ve tekzip edileceğini, uyuşturucu olduğu düşünülen maddelerin ise analiz için laboratuvara gönderileceğini ifade etti. Soruşturmanın henüz erken aşamalarında olduğunu belirten polis, zanlının bağlantılı olduğu ve onu yönlendirdiği düşünülen iki kişinin arandığını ve tahkikatın sağlıklı yürütülmesi amacıyla Aka’nın ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme Kararı

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlı Hilmi Aka’nın soruşturma maksatlı olarak 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Mahkeme, soruşturmanın devam etmesi ve delillerin toplanabilmesi için bu sürenin yeterli olacağına hükmetti.