İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Lefkoşa’da, 7 Eylül 2024 tarihinde saat 18:45 sıralarında Metehan Kara Geçiş Kapısı’nda, tasarrufunda uyuşturucu madde bulunduran Ahmet Çelebi suçüstü yakalandı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sırasında, Güney Kıbrıs’tan yaya olarak KKTC’ye giriş yapan Ahmet Çelebi’nin üzerinde yaklaşık 10 gram metamfetamin türü uyuşturucu madde bulundu. Polis memuru Murat Kermeoğlu, zanlının “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Methamfetamin) İthal ve Tasarruf” suçundan methaldar olduğunu ve emare olarak alınan uyuşturucunun tahlil edileceğini açıkladı.

Zanlı, suçüstü yakalandıktan sonra ifadesi alınarak, suçun doğruluğu ve madde üzerindeki analizlerin yapılması için tutuklandı. Polis, zanlının ilk beyanlarının teyit ve tekzip edileceğini, uyuşturucunun detaylı analiz için laboratuvara gönderileceğini belirterek, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel, Ahmet Çelebi’nin soruşturma maksatlı olarak 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.