Lefkoşa’da meydana gelen ‘soygun, geceleyin ev açma, kasti hasar, koruma emrine riayetsizlik, mülke tecavüz, sarhoşluk, rahatsızlık ve uygunsuz tavır ve hareket’ suçlarından yargılanan Levent Kurtdağ hakkındaki dava Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Sanık Levent Kurtdağ, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan mahkeme heyeti tarafından verilen karar dün açıklandı. Yargıç Candaş, sanığın 10 Şubat 2024 tarihinde saat 19:30 sıralarında Lefkoşa Aile Mahkemesi tarafından ayrılma aşamasındaki eşi K.K.’ya 200 metreden daha yakın mesafeye yaklaşmama emri verilmesine rağmen, alkol etkisi altında eşinin Gelibolu’daki evine gittiğini belirtti. 

Sanık, eşinin kapıyı açmasını yüksek sesle talep etmiş ve kapının açılmaması üzerine, kapıya tekme atarak hasar vermiş ve kapıyı kırarak içeri girmiş. Eşinin polisi aramaya çalıştığı sırada, elindeki siyah Samsung S20 cep telefonunu zorla alıp kaçmış. Kurtdağ’ın bu eylemleri soygun, geceleyin ev açma, kasti hasar, aile yasasına aykırı hareket, mülke tecavüz, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket ve sarhoşluk suçlarını oluşturdu.

Yargıç Candaş, sanığın evin kapısına tekme atarak içeri girdiği esnada 12 ve 14 yaşlarındaki çocuklarının da evde bulunduğunu ve bu durumun hem eşinin hem de çocukların travma yaşamasına neden olduğunu vurguladı. Yargıç, sanığın işlediği soygun suçunun ömür boyu hapis öngören en ağır suçlardan biri olduğunu ve geceleyin ev açma suçunun da 10 yıl hapis öngördüğünü belirtti. Sanığın suçlarının ciddi ve vahim olduğunu ifade eden Yargıç, lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirerek, Levent Kurtdağ’a 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Sanık hakkındaki şikayetlerin devam ettiği ve tüm olguların değerlendirilmesinin ardından cezanın belirlendiği kaydedildi.