Lefkoşa’da “müstahdem tarafından sirkat, bina açma ve KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçlarından tutuklanan 25 yaşındaki Mete Erdemli, dün mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Kenan Mulla, mahkemede olayın detaylarını aktardı. Polis, Erdemli'nin 17-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında, garson olarak çalıştığı restoranda tasarrufunda bulundurduğu dükkan anahtarları ile iş yerine girip kasadan toplam 22.560 TL nakit parayı çaldığını belirtti. Zanlı, şikayet üzerine 20 Ağustos tarihinde tutuklandı ve evinde yapılan aramada yasa dışı bir şey bulunmadı.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Polis, Erdemli'nin suçunu kabul ettiğini ve kamera görüntülerinin suçunu net olarak gösterdiğini açıkladı. Zanlının 20 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 326 gündür KKTC’de izinsiz ikamet ettiğini ve çalıştığını belirten polis, bu konuda çalışma dairesinin araştırma başlattığını ekledi. Polis, zanlının KKTC’de herhangi bir yasal bağ ve bağlantısı olmadığını ve serbest bırakılması halinde ülkeyi yasal olmayan yollarla terk edebileceğini belirterek tutuklu yargılanmasını talep etti.

Zanlı, parayı avans olarak aldığını ve geri ödeyeceğini ifade etti. Yargıç Nuray Necdet, Erdemli'nin 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.