Lefkoşa’da meydana gelen kazada bisiklet sürücüsüne çarparak ağır yaralayan Ahmet Şanverdi, tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Trafik Şubesi’nde görevli Polis Memuru Murat Boduroğlu, mahkemede olguları aktardı.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Polis memuru, kazanın 25 Ağustos 2024 tarihinde saat 21.45’te Şehit Mustafa A. Ruso Caddesi’nde meydana geldiğini belirtti. YM 274 plakalı çift kabinli aracı güney istikametine doğru kullanan zanlı, Haydar Aliyev Caddesi ile Özker Özgür Caddesi’nin kesiştiği Çangar Çemberi'ne dikkatsiz bir şekilde giriş yaptı. Bu sırada doğu istikametinde çemberi dolaşmakta olan bisiklet sürücüsü Muhammad Ahsaan’ın önüne çıkan araç, bisiklete çarptı.

Kaza sonucunda ağır yaralanan bisiklet sürücüsü, Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı ve yapılan ilk müdahalenin ardından beyinde kanama teşhisiyle yoğun bakıma alındı. Polis memuru, YM 274 plakalı araç sürücüsü Ahmet Şanverdi’nin suçüstü tutuklandığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Zanlının 37 yıldır KKTC’de çalışma izniyle bulunduğu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtildi.

Polis, yaralının hayati tehlikesinin devam ettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü, kazanın meydana geldiği bölgedeki kameraların inceleneceğini ve alınacak ifadeler olduğunu belirterek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Nuray Necdet, bu talebi değerlendirerek zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.