Haspolat’ta Elektrik Telleri Yangına Neden Oldu Haspolat’ta Elektrik Telleri Yangına Neden Oldu

Lefkoşa’da, katle teşebbüs, kavga, rahatsızlık, kasti hasar ve vahim zarar suçlarından tutuklanan Ferhat Kaya ile Sudanlı öğrenci Muhammed Adam Salih, dün sabah tekrar mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Murat Ergün, 9 Eylül 2024 tarihinde saat 17:30 sıralarında Hamitköy’de Ferhat Kaya’nın eşine baktığı gerekçesiyle Muhammed Adam Salih ile kavga ettiğini belirtti. Kavga sırasında, her iki zanlının da birbirlerinin vücutlarına çeşitli darbeler vurduğunu ifade etti. Polis, Kaya’nın bu esnada aracını Salih’in üzerine sürerek katle teşebbüs ettiğini söyledi. Salih’in ise yerden aldığı bir taşı Kaya’nın aracına atarak sağ ön kapı cam direğini kırdığı ve Kaya’ya yumruk atarak burnunu kırdığı belirtildi.

Polis memuru, Ferhat Kaya’nın katle teşebbüs, kavga ve rahatsızlık suçlarından, Muhammed Adam Salih’in ise vahim zarar, kasti hasar, kavga ve rahatsızlık suçlarından tutuklandığını açıkladı. Her iki zanlı da aynı gün tutuklanarak 3 gün tutuklama emri aldı. Soruşturma sürecinde tanık ifadeleri alındı ve kamera görüntüleri incelendi; ilk saldırının Kaya tarafından yapıldığı tespit edildi.

Polis memuru, Muhammed Adam Salih’in soruşturmasının tamamlandığını ve teminat talep ettiğini, ancak Ferhat Kaya’nın soruşturmasının devam ettiğini ve Kaya’nın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirileceğini belirtti. Ayrıca, Kaya’nın 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Nuray Necdet, Ferhat Kaya’nın 5 gün daha tutuklu kalmasına, Muhammed Adam Salih’in ise yurt dışına çıkış yasağı, 20 bin TL nakit teminat yatırması ve haftada 3 gün ıspat-ı vücut şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.