Lefkoşa’da izinsiz dedektör ithal etmek ve tasarruf etmek suçlarından tutuklanan zanlı Emin Yasav, dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede, Polis Memuru Ali Yeşildal tarafından olayla ilgili bulgular aktarıldı.

Yeşildal, zanlı Emin Yasav’ın “İzinsiz Dedektör İthal ve Tasarruf Etmek” suçlarına karıştığını belirtti. Olay, 3 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa’da gerçekleşti. Cürümleri Önleme Şubesi’ne bağlı bir polis ekibi tarafından, mahkemeden alınan arama emri doğrultusunda Lefkoşa Surlariçi’ndeki bir ambar içinde arama yapıldı. Aramada, ambarın sağ köşesindeki bir koltuk üzerinde siyah naylon poşet içinde, markası meçhul siyah bir dedektör bulundu. Dedektörün izinsiz olarak ithal edilip tasarruf edildiği tespit edilince, Yasav suçüstü yakalandı ve dedektör emare olarak alındı.

Zanlı Emin Yasav, dedektörden haberi olmadığını, ambarı bir arkadaşı ile paylaştığını ifade etti. Polis Memuru Ali Yeşildal, zanlının ifadesinde ambarın başka biri tarafından da kullanıldığını belirttiğini söyledi. Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve dedektörün nereden ve kimden temin edildiğinin araştırıldığını belirten polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için Yasav’ın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür

Yargıç Özge Uğraşın, mahkemede verilen ifadeleri değerlendirdikten sonra, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.