Lefkoşa’da 28 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen olayda, Fas uyruklu Rachida Fadıl isimli kadın, "sirkat, ciddi darp, rahatsızlık çıkartma ve uygunsuz tavır harekette bulunma" suçlarından dolayı Lefkoşa’da tutuklandı. Küçük Kaymaklı bölgesinde yer alan Macro isimli markette, 1993.94 TL değerinde çeşitli ürünleri kasiyere ödeme yapmadan çalan Fadıl, daha sonra polise markette cep telefonunu kaybettiğini bildirdi. Ancak, marketin güvenlik kameraları incelendiğinde, zanlının hırsızlık yaptığının tespit edilmesi üzerine, polis tarafından yakalandı.

Zanlı, yakalanma esnasında Şehit Mustafa Ruso Caddesi’nde görevli polis memurlarına karşı direniş gösterdi ve rahatsızlık çıkararak huzuru bozdu. Fadıl, polislere fiziksel olarak saldırarak görevlerini yapmalarını engelledi. Zanlının bu esnada, polislere vurduğu, bir polis memurunun sağ kol pazu kısmını ısırdığı ve bir diğer memurun sol kaşına dirseği ile vurduğu belirtildi. Zanlı, polis ekibi tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Mahkemede verilen bilgilere göre, zanlının kaldığı otel odasında yapılan aramada çalınan eşyalar bulundu. Ayrıca, Fadıl'ın 12 günlük turist vizesiyle ülkeye giriş yaptığı, ancak vize süresinin dolduğu ve bu nedenle ülkede yasal statüsünün sona erdiği belirlendi. Polis, zanlı hakkında kapsamlı bir soruşturma yürüttü ve birçok ifade alarak kamera görüntülerini temin etti.

BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Mahkemeye çıkarılan zanlı Rachida Fadıl, ürünleri ödeme yapmadan marketten çıkmasının sebebinin telefonunu kaybettiği için panik yaşaması olduğunu iddia etti. Ancak mahkeme, zanlının bu savunmasını yeterli bulmayarak, Fadıl'ın bir ayı aşmayacak şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. Zanlının yasal statüsünün sona ermesi ve kaçma ihtimali nedeniyle tutuklu yargılanmasına hükmedildi.