Lefkoşa’da, S.Ş. isimli şahsın evinden eşya çaldığı iddia edilen Ersun Kırcal, dün mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Cemal Pınar, duruşmada olayla ilgili bilgileri aktardı.

Gazimağusa’da Tüp Hırsızlığı Olayında Bir Tutuklama Gazimağusa’da Tüp Hırsızlığı Olayında Bir Tutuklama

Polis, Ersun Kırcal, Devrim Aker, Erol Kurtdağ, Ömer Zateroğlu ve Erdal Kalkan'ın, 1 Mart-23 Ağustos tarihleri arasında Lefkoşa’daki S.Ş. isimli şahsın evine girerek birçok eşya çaldıklarını belirtti. Zanlılardan ilk etapta Ömer Zateroğlu ve Erdal Kalkan’ın tespit edilip tutuklandığını ve 3 gün ek tutukluluk emri alındığını belirtti.

Polis memuru, Ömer Zateroğlu’nun ikametgahında yapılan aramada çalıntı eşyaların bir kısmının bulunduğunu söyledi. Ayrıca, Devrim Aker ve Erol Kurtdağ’ın 25 Ağustos’ta tespit edilip tutuklandıklarını, evlerinde yapılan aramalarda ise kanunsuz bir eşya bulunmadığını ifade etti. Bu iki zanlının 26 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak 2 gün tutukluluk emri aldıkları belirtildi.

Polis, zanlıların tutukluluk süresi içerisinde birçok kamera görüntüsünü incelediklerini ve söz konusu eve birçok kez girildiğini tespit ettiklerini aktardı. 4 zanlı, 29 Ağustos’ta yeniden mahkemeye çıkarıldı ve her biri için 8 gün ek tutukluluk süresi alındı. Bu süre sonunda, zanlılar teminatla serbest bırakıldı. Ancak, aranan zanlı Ersun Kırcal için tutuklama emri çıkarıldı.

Ersun Kırcal, önceki gün Lefkoşa’da yakalanarak tutuklandı. Polis memuru, soruşturmanın devam ettiğini ve aranan emareler bulunduğunu belirterek zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Nuray Necdet, zanlı Ersun Kırcal’ın 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.