Lefkoşa’da, 7 Eylül 2024 tarihinde saat 21:00 civarında, İğneci Sokak Hamitköy’de bulunan Başpınar Apartmanı’nın önünde kaldırım üzerinde derbeder bir halde yatan Ornella Bitembu Mwetamınwa (25 yaşında, işsiz, Kongo uyruklu) polis tarafından tespit edilerek tutuklandı. Zanlı, Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis ekibi tarafından sorgulandı. Zanlının geçim kaynağı ve ikamet adresi hakkında net bir bilgi veremediği ve şüpheli hareketler yaptığı belirtildi.

Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt

Polis, zanlının ilk sözlü beyanlarının ardından yapılan tahkikatlarda birden fazla adres verdiğini ancak yaşadığı yerin tespit edilemediğini açıkladı. Ayrıca, zanlının parmak izleri alınarak KKTC’de daha önce herhangi bir suça karışıp karışmadığı inceleniyor. Zanlı, parası ve geçim kaynağı olmadığını, ülkesine dönmek istediğini ve kalacak yeri olmadığını ifade ederek sokakta yattığını belirtti.

Polis, soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler olduğunu ve zanlının beyanlarının teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirterek ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel, zanlının soruşturma maksatlı olarak 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.