Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür

Lefkoşa’da "Cinsel Saldırı ve Cinsel Taciz" suçlarından tutuklanan 72 yaşındaki Yahya Ördekci hakkındaki dava, Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde dün karara bağlandı. Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç'in huzurunda görülen duruşmada, Ördekci 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 3 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa-Yenişehir'de bulunan bir eczanede meydana geldi. Yargıç Bilgeç, kararında Ördekci'nin, eczaneye gelerek eczacıya çirkin sözler sarf ettiğini, ardından kadının saçlarını okşayıp, kafasından tutarak her iki yanağından öptüğünü belirtti. Ördekci, kadının kendisini engellemeye çalışmasına rağmen, onun elini cinsel organına değdirmeye çalışarak cinsel saldırı suçunu işledi.

Yargıç Bilgeç, sanığın, kamu hizmeti veren birine karşı işlediği bu suçların hoşgörüyle karşılanamayacağını ifade etti. Yargıç, cinsel saldırı suçunun 3 yıl, cinsel taciz suçunun ise 2 yıl hapis cezası öngördüğünü belirtti. Ördekci'nin sabıkasız oluşu, eşinin görme engelli olması ve sanığın bakımına muhtaç olmasının da kararda dikkate alındığını söyleyen Yargıç Bilgeç, tüm olguların bir bütün olarak değerlendirilmesinin ardından 6 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.