Lefkoşa’da Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeyi ihlal eden Suriye uyruklu Abdullah El Muhann, dün sabah yeniden mahkemeye çıkarıldı. Demirhan Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Mehmet Sağıroğlu, mahkemede olayın detaylarını aktardı.

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA

Polis memuru Sağıroğlu, zanlının 29 Ağustos 2024 tarihinde saat 21:00 civarında Haspolat'ta GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) bölgesinden Suriye'ye gitmek amacıyla henüz tespit edilemeyen bir yerden Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeyi ihlal ederek KKTC topraklarına giriş yaptığını ifade etti. Zanlı, mahkeme emriyle tutuklandıktan sonra verdiği ilk ifadede yaklaşık 4 yıl önce Güney Kıbrıs'a geçtiğini ve ülkesine dönmek istediği için teslim olduğunu anlattı.

Polis memuru, 30 Ağustos'ta mahkemeye çıkarılan zanlı için 3 günlük tutukluluk emri alındığını ve bu süre zarfında gerekli soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Zanlının serbest kalması durumunda yasa dışı yollardan kaçma ihtimali olduğunu vurgulayan polis, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme huzurunda bulunan Yargıç Nuray Necdet, zanlının 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.