Lefkoşa’da “Bina Açma, Sirkat, Kasti Hasar, Mülke Tecavüz ve KKTC’de İzinsiz İkamet Etmek” suçlarından yargılanan Obinna Maxwell Nwakonuche’nin davası karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluştu. 

Yargıç Barkın’ın okuduğu kararda, sanığın 7 Mayıs 2024 tarihinde saat 00.15 sularında Lefkoşa’daki Euro Care Tüp Bebek Merkezi’nin penceresinin demir korkuluklarını levye ile söküp, cam kısmını da kırarak toplamda 7 bin TL hasara neden olduğu ve içeri girip ahşap çekmecede bulunan 8100 Euro, 13,915 Dolar ve 7355 Sterlin parayı çaldığı belirtildi. Çalınan paraların, Eski Devlet Kimya Laboratuvarı avlusunda bulunduğu ifade edildi.

Sanığın 5 Haziran 2022’den itibaren KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edildi. Sanık, ifadesinde ülkeye öğrenci olarak geldiğini ancak babasını kaybettikten sonra okula devam edemediğini belirtti. Yargıç, bina açma suçunun 7 yıl, sirkat suçunun ise 3 yıl hapis cezası öngören yaygın suçlar olduğunu vurguladı. Ayrıca, kaçak yaşayan kişilerin suç işleyene kadar tespit edilmediği belirtilerek, sanığın çaldığı 7 bin TL’lik zararın tazmin edilmediği, şikayetin devam ettiği ifade edildi. 

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Yargıç Barkın, sanığın suçlarını ve davalarını kabul etmesini lehine değerlendirdiklerini ve 3 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.