Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz Bıçak Taşımak” ve “Mülke Tecavüz” suçlarından tutuklanan 38 yaşındaki Kadir Güven, dün sabah mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Begüm Bektaş, 16 Ekim 2024 tarihinde saat 00:30 sıralarında, zanlının eski sevgilisinin Ceylan Sokak’taki ikametgahına izinsiz girdiğini ve burada mülke tecavüz ettiğini aktardı. Aynı gün saat 05:00’te zanlının, 30 cm ağız uzunluğuna sahip bıçağıyla kadının evine tekrar girdiği belirtildi.

Minareliköy’de Cinsel Saldırı İddiası: 44 Yaşındaki Şahıs Tutuksuz Yargılanacak Minareliköy’de Cinsel Saldırı İddiası: 44 Yaşındaki Şahıs Tutuksuz Yargılanacak

Polis, olayın 19 Ekim’de şikayet edilmesi üzerine tutuklama emri alındığını ve zanlının 23 Ekim’de Lefkoşa’da yakalandığını açıkladı. Ayrıca, zanlının aleyhine daha önce “Mülke Tecavüz,” “Şiddet Kullanma Tehdidi” ve “Elektronik Haberleşme Yasası’na Aykırı Hareket” suçlamalarıyla ilgili dosyalar hazırlandığı belirtildi.

Mahkemede, zanlı Kadir Güven, eşini kaybettiğini, dört çocuğu olduğunu ve bir daha suç işlemeyeceğini ifade etti. Yargıç Nuray Necdet, zanlının bir ayı aşmayan bir süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.