Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Lefkoşa’da meydana gelen Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeyi ihlal ve gizli ittifak suçlarından dolayı Suriye uyruklu Abdullah El Muhann tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Demirhan Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Ozan Kuşak, mahkemede verdiği şahadette, zanlının 29 Ağustos 2024 tarihinde saat 21:00 sıralarında, Haspolat bölgesinde GKRY'den Suriye'ye gitmek amacıyla henüz tespit edilemeyen bir yerden Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeyi gizlice ihlal ederek KKTC topraklarına giriş yaptığını belirtti.

Polis, zanlının tutuklanmasının ardından verdiği ilk beyanda yaklaşık dört yıl önce Rum tarafına geçtiğini ve ülkesine dönmek için Türk tarafına teslim olduğunu söylediğini açıkladı. Ayrıca, daha önce de KKTC'ye kaçak yollarla gelen diğer Suriyeli şahısların da benzer ifadeler verdikleri ve GKRY yetkililerince sınıra bırakılarak "Türk tarafına gidin, onlar sizi ülkenize yollar" denildiğini ifade etti.

Polis, zanlıya ve diğer Suriyeli şahıslara yardım eden kişilere ilişkin de araştırmaların sürdüğünü belirterek, soruşturmanın devam edebilmesi için zanlının üç gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Gülay Uğur, polis memurunun talebini değerlendirerek zanlının üç gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.