Lefkoşa'da 40 gram uyuşturucunun ele geçirildiği "Kırmızı Işık" operasyonu kapsamında tutuklanan Nathaniel Samson ve suç ortağı Kelvin Emeke, teminat talebiyle dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik Şube'de görevli polis memuru Ertuğ Akşahoğlu, mahkemede olayın detaylarını paylaştı. Polis, 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 03.30 sıralarında Lefkoşa'da Bedrettin Demirel Caddesi'nde seyir halindeyken durdurulan LH 576 plakalı araçta arama yapılacağı sırada, araçta yolcu olarak bulunan Kelvin Emeke'nin kaçtığını belirtti. Araçta yapılan aramada, ön koltuğun altında 28 ayrı paket halinde 40 gram hintkeneviri bulundu ve sürücü Nathaniel Samson tutuklandı.

Polis memuru, Samson'un önceki gün mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk emri aldığını, ifadesinde uyuşturucuyu Kelvin Emeke’den aldığını söylediğini açıkladı. Bunun üzerine zanlı Emeke, Gönyeli’deki evinde tespit edilerek tutuklandı. Evde yapılan aramada bir gram hintkeneviri, uyuşturucu içeren hassas terazi ve öğütücü ele geçirildi. Soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirten polis, Samson’un 16 Ekim 2023 tarihinden beri ülkede kaçak yaşadığını, Emeke’nin ise öğrenci izni bulunduğunu ifade ederek teminat talep etti.

Zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar’ın sorusu üzerine, polis olay gecesi araçta bulunan üçüncü bir kişinin de kaçtığını ve bu kişinin arandığını açıkladı.

Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede

Yargıç Nuray Necdet, Samson'un 2 ayı aşmayacak şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. Emeke’nin ise yargılanana kadar yurtdışına çıkışının yasaklanması, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 300 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.