Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, Lefkoşa ve Tuzla'da uyuşturucu operasyonları düzenleyerek iki kişiyi tutukladı.

Lefkoşa Operasyonu: 23 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.30 sularında, Lefkoşa’daki Metehan Kara Geçiş Kapısı’nda yapılan operasyonda, H.A. (38) isimli şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada yaklaşık 6 gram ağırlığında metamfetamin türü uyuşturucu madde ve gümrüğe beyan edilmemiş toplam 104 adet elektronik sigara bulundu. Şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Tuzla Operasyonu: Aynı tarihte, saat 23.30 sıralarında Tuzla’da gerçekleştirilen operasyonda, İ.Ç. (30) isimli şahsın aracında ve ikametgahında yapılan aramalarda, yaklaşık 80 gram ağırlığında sentetik cannabinoid içeren karton kağıtlar, tütünle karışık bir adet ucu yanık sarma sigara ve uyuşturucu madde kalıntısı bulunan bir makas ele geçirildi. Şahıs bu suçlamalarla tutuklanmış olup, soruşturma sürdürülmektedir.

Her iki operasyonda da ele geçirilen maddeler emare olarak alınmış, tutuklanan şahısların ifadeleri ve uyuşturucu maddelerin analizi devam etmektedir.