Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun devamı olarak planlanan ve bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen yonca kavşağının temeli,  Çarşamba günü saat 16.00’da düzenlenecek törenle atılacak. Törene T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılması bekleniyor. Proje, Lefkoşa şehir merkezindeki trafik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor ve transit trafiği şehir dışına alarak önemli güzergâhlardaki akışı rahatlatacak.

Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür

Karayolları Dairesi Müdürü Kazım Kafaoğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yaptığı açıklamada, inşa edilecek kavşağın Lefkoşa-Gazimağusa, Lefkoşa-Girne ve Lefkoşa-Güzelyurt gibi kritik güzergâhların bağlantısını sağlayacağını belirtti. Yonca kavşağı, Girne Köprülü Kavşağı ile Alayköy-Kanlıköy bağlantı yolu arasında yer alacak. 4 bin 600 metre uzunluğundaki yolun platform genişliği 23 metre olarak projelendirildi. Proje kapsamında 4 modern dönel kavşak (MDK) ve 1 farklı seviyeli kavşak (yonca kavşak) bulunuyor.

Proje detaylarına göre, Alayköy, Gönyeli, Ağırdağ ve Girne gibi bölgelere bağlanan 5 kavşak, şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak. Özellikle Lefkoşa-Girne ve Lefkoşa-Gazimağusa yollarının bağlantısını sağlayacak Girne Köprülü Kavşağı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük yonca kavşağı olarak hizmet verecek.