Kuzey Kıbrıs’a izinsiz giriş yapan Suriyeli Abdulaziz Hassan ve Saher Elmahmod hakkında karar açıklandı. Askeri Mahkeme, Abdulaziz Hassan’ı 2 ay, 3 çocuk annesi Saher Elmahmod’u ise 12 gün hapis cezasına çarptırdı. 

28 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılan Saher Elmahmod, davaları görülünceye kadar öğrenci yurdunda 8 gün süreyle kalmasına karar verilmişti. Cezasının süresi dolan Saher Elmahmod’un Türkiye’ye gönderildiği bildirildi. Yakalandıkları sırada Saher Elmahmod’un eşi olduğunu iddia eden Abdulaziz Hassan’ın doğruyu söylemediği ve cezasını kısaltmak amacıyla yalan söylediği ortaya çıktı. Mahkeme, Abdulaziz Hassan’ın da 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Suriye uyruklu Abdulaziz Hassan ve Saher Elmahmod, 25 Ağustos 2024 tarihinde saat 01.00 sıralarında Lefkoşa’da Ledra Palace Sınır Kapısı civarındaki askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçti. Sanıklar, Lefkoşa Adli Şubeye giderek teslim olmuştu.

İfadelerinde evli olduklarını belirten sanıklar, geri dönme nedenlerini ülkelerine gitme olarak açıklayıp yardım istemişti. Abdulaziz Hassan ve Saher Elmahmod, soruşturma amacıyla 3 gün tutuklu kaldıktan sonra 28 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Mahkeme, Saher Elmahmod’ın çocuklarıyla birlikte yıldız öğrenci yurdunda, Abdulaziz Hassan’ın ise cezaevinde 8 gün tutuklu kalmalarına karar vermişti.