Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen Kumdan HeykelFestivali ve Yarışması, 13 Ekim Pazar günü 10.00 - 18.00 saatleri arasında DAÜ Deniz Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi GüzelSanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, iki grupolarak katıldıkları bu prestijli yarışmada büyük başarı elde etti. Öğrenciler, birgrup ile 2.'lik ödülünü kazanırken, diğer grup ise 4.'lük ödülüne layık görüldü.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Güzel sanatlar Fakultesi öğrencilerini sanatsal veyaratıcı etkinliklere katılmaları konusunda her zaman teşvik etmektedir. Bu kapsamda, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doçent Dr. Bugu Şahve yarışma boyunca öğrencilere destek olan Yardımcı Doçent Dr. Ediz Oraç, öğrencileriyle duydukları gururu dile getirdi.

Her iki akademisyen de, öğrencilerinin bu tür yarışmalarda sergiledikleribaşarıların, eğitim ve sanata olan katkılarını pekiştirdiğini belirtti.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden spor, kültür ve lezzet dolu etkinlik Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden spor, kültür ve lezzet dolu etkinlik