Halkımızı Baflılar ve Baf kültürüyle bir araya getiren Kültürel Baf Gecesi, 6 Ekim Pazar akşamı Namık Kemal Meydanı’nda yapıldı. Grup Otantik ve Kıbrıs Havaları Derneği’nin sahneye çıkarak halka eğlenceli saatler yaşattığı gece düğün havasında yapıldı. Ercan Saymen’in program aralarında yaptığı kısa stand-up gösterilerinin renk kattığı gecede, ekmek kadayıfı, herse, çitlembikli bidda ikramı yapıldı. Gecede ayrıca Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi de yer aldı.

Img 1280 (Büyük)

Lütfiye Özipek Konseriyle Unutulmaz Bir Gece Lütfiye Özipek Konseriyle Unutulmaz Bir Gece

Başkan Dr. Süleyman Uluçay

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay konuşmasında, tarihi bir liman kenti kenti olan Gazimağusa’nın çok farklı kültürlerin buluştuğu bir kent olduğunu, Baf’ın çok çeşitli alanlarda insanlar yetiştirdiğini, Ali Atakan’ın bunlardasın biri olduğunu, onun adına sergi açılmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Kıbrıs Türk halkının çocuklarına, gençlerine kendi kültürünü aktarma konusunda isteği olduğunu ancak en önemlisinin geçmişte görev almış insanlara vefa duygusunun ve hatırlanmasının olduğunu, serginin buna çok iyi bir örnek olduğunu belirten Uluçay, sergiye katılan Ali Atakan’ın öğrencilerini tebrik etti. Tanıdığı Baflı arkadaşlarının Baf kültürünü gençlere aktarma konusunda elçi gibi çalıştığını gördüğünü ifade eden Uluçay, “tarihi mekânda sizlerle birlikte olmak mutluluk verici, etkinliğe katkı koyan tüm arkadaşlara ve diğer belediyelere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Img 1291 (Büyük)

Biz Baflıyız İnisiyatifi Üyesi Yılmaz Öztürk

Biz Baflıyız İnisiyatifi Üyesi Yılmaz Öztürk ise, etkinliğin ilk defa düzenlenmesine rağmen bekledikleri ilgiyi gördüklerini, çok mutlu bir gün yaşadıklarını, Baf İnisiyatifi yönetimine geldiklerinde Mağusa özelinde Namık kemal Meydanı’nda etkinlik düzenleme hedefi koyduklarını, Başkan Dr. Süleyman Uluçay’ın kendilerine bu imkanı tanıdığını söyledi. Öztürk, kültür ve medeniyetlerin buluştuğu şehirde meydanda etkinliği düzenlediklerini, ayrıca Bandabuliya’da Ali Atakan ve Baflı öğrencilerinin resim sergisini düzenlediklerini söyledi. “Baf bizim için büyük bir özlemdir, Baf’ta çocukluğumuzu, gençliğimizi, anılarımızı, göçenlerimizi bıraktık. En önemliyse o toprakları vatan yapmak isteyen şehitlerimizi bıraktık.” diyen Öztürk, bunun unutulmaması gerektiğini, böyle geceler yaparak Baf’ı unutturmayacaklarını söyledi. Öztürk, gecenin düzenlenmesi için kendilerine her türlü olanağı sağladığı için Gazimağusa Belediyesi Başkanı Uluçay ve teknik idari kadrosuna teşekkür etti.

Img 1289 (Büyük)  Img 1255 (Büyük)

Img 1313 (Büyük)  Img 1265 (Büyük)