Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Makina Mühendisleri Odası, KIB-TEK'teki yönetim zafiyetine dikkat çekerek, son dönemde artan arızaların nedeninin yanlış ve yasal olmayan kararlar olduğunu belirtti. Oda, usulsüz yakıt tedariki, bakım anlaşmaları ve sigortalama faaliyetlerinin, KIB-TEK santrallerinde büyük hasarlara yol açtığını ifade etti.

TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA TÜM NOYANLAR GRUP VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE ŞOK TUTUKLAMA


Açıklamada, uygun olmayan yakıt tedarikinin, KIB-TEK’in operasyonlarını olumsuz etkilediği, üretim performansını düşürdüğü ve çevre ile insan sağlığına ciddi zararlar verdiği vurgulandı. Ayrıca, bakım ve onarımların EÜAŞ’a devredilmesinin, KIB-TEK’in malını koruma sorumluluğunu zayıflattığı belirtildi.


KTMMOB, makinelerin durdurulup hasar tespitlerinin yapılması, usulsüz anlaşmaların sonlandırılması ve KIB-TEK yönetim kurulunun denetlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, AKSA ile yapılan sözleşmelerin kamu yararına olup olmadığının incelenmesi ve gerektiğinde hukuki adımların atılması çağrısında bulundu. 

Makina Mühendisleri Odası, yukarıda belirtilen usulsüzlükler nedeniyle polis şikayeti yapacaklarını ve KIB-TEK yönetiminin hesap vermesini talep ettiklerini açıkladı.