Lefkoşa’da "İrtikap", "Sahte Belge Düzenleme", "Sahte Belge Düzenlenmesine Tahrik Etme" ve "Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme" suçlarından tutuklanan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ile "Sahtekarlıkla Kayıt Temin Etme" suçundan tutuklanan KTİMB çalışanları Nejdet Tunççağ ve Hasan Akar, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Polis Çavuşu Yahya Suiçmez, mahkemede olguları aktardı. Polis, 28 Mart 2024 tarihinde yurt dışından getirilen işçilerle ilgili soruşturma başlattıklarını ve zanlıların bu süreçte sahte belgeler düzenleyerek, kotayı iptal ettirdiklerini belirtti. Gürcafer'in 2022-2023 yıllarında 135 bin 800 Euro rüşvet aldığı, Tunççağ ve Akar’ın ise sahte belgeler düzenlediği ifade edildi. Ayrıca, bazı işçilerin nerede olduğunun bilinmediği, verilerin silindiği ve belgelerin kimler tarafından alındığı hakkında belirsizlikler olduğu belirtildi.

Polis, zanlıların 2 gün daha tutuklu kalmasını talep ederken, Savcı Hasan Boşnak geniş çaplı soruşturma gerektirdiğini belirterek 2 gün ek süre istedi. Zanlıların avukatları süreye itiraz etmezken, bazı detayların araştırılması gerektiğini belirttiler.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Yargıç Jale Ergüden, zanlıların soruşturma amacıyla 2 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.