Lefkoşa’da “İrtikap”, “Sahte Belge Düzenleme”, “Sahte Belge Düzenlenmesine Tahrik Etme” ve “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarından tutuklanan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, “Sahtekarlıkla Kayıt Temin Etme” suçundan tutuklanan KTİMB çalışanları Nejdet Tunççağ ve Hasan Akar’ın ardından Mustafa Tutar da tutuklandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne görevli Polis Çavuşu Yahya Suiçmez, mahkemede olayla ilgili bulguları aktardı. Polis, 28 Mart 2024 tarihinde yurt dışından ülkeye getirilen işçilerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Gürcafer’in 2022-2023 yıllarında, protokol kapsamında iş takipçilerinden 135 bin 800 Euro aldığı ve sahte evrak düzenleyerek işçi taleplerini iptal ettiği ifade edildi. Ayrıca, 16 işçinin getirildiği ancak bilgileri dışında düzenlenen evrakların sahte olduğu belirtildi.

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Polis, Nejdet Tunççağ ve Hasan Akar’ın KTİMB binasında yapılan aramalarda bilgisayar verilerinin silindiğini ve Gürcafer ile Tutar’ın suçla bağlantısının tespit edildiğini bildirdi. Soruşturmanın devam ettiği ve yeni tutuklamaların olabileceği ifade edildi. 

Yargıç Jale Ergüden, Gürcafer ve Tutar’ın 3 gün daha tutuklu kalmasına, Akar ve Tunççağ’ın ise teminata bağlanmasına karar verdi. Ayrıca, mahkeme salonunda yaşanan kargaşa nedeniyle Ali Ocak’ın da tutuklandığı belirtildi.