Kripto para hesabında 4 milyon dolar olduğunu iddia ederek insanları kandıran ve bir emlakçıyı da dolandıran Engin Can Yün, yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Başsağlığı İlanı: Acımız Büyük Başsağlığı İlanı: Acımız Büyük

Girne Adli Şube'de görevli polis memuru Mehmet Dağdelen, mahkemede olguları aktardı. Polis, zanlının 23 Haziran 2024 ile 12 Ağustos 2024 tarihleri arasında Girne’de, hesabında kripto para olmadığı halde, dolandırma amacıyla kripto parayı nakde çevirmek için komisyoncuya para vermesi gerektiğini söyleyerek, hesabındaki 4 milyon doların bozulması durumunda kendisinden ev satın alacağı vaadiyle Lefkoşa’da yaşayan emlakçı K.İ.’den 846.200 TL, 12.400 Sterlin, 500 Amerikan Doları ve 1.200 Euro'yu bir kısmını nakit, bir kısmını da banka havalesi yoluyla kendi hesabına aktardığını ve bu şekilde sahtekarlıkla para temin ettiğini belirtti.

Polis, şikayetin 15 Ağustos 2024 tarihinde yapıldığını, soruşturma başlatıldığını ve zanlı hakkında tutuklama emri çıkarıldığını kaydetti. Zanlı, 16 Ağustos 2024 tarihinde Boğazköy'de tespit edilerek tutuklandı, üzerinde bulunan iki cep telefonu da emare olarak alındı. Yapılan soruşturma ve alınan tanık ifadelerinde, zanlının 2023 yılı içinde kendisine ait 2-3 milyon dolar değerinde bitcoin bulunduğunu söyleyerek, kendisini zengin biri olarak tanıttığı ve cep telefonundan bir bitcoin hesabı gösterip güven kazanmak amacıyla insanları kandırdığı tespit edildi.

Polis, zanlının 17 Ağustos 2024 tarihinde Girne Kaza Mahkemesine çıkarılarak yürütülen soruşturma kapsamında 2 günlük ek tutukluluk süresi alındığını açıkladı. Bu süre içinde, şikayetçinin zanlıya banka havalesi yoluyla gönderdiği dekontların teslim alındığı ve 6 tanık ifadesi temin edildiği belirtildi. Dekontlar üzerinde yapılan incelemede, toplam havale miktarının 828.700 TL olduğu tespit edildi. Zanlının cep telefonunda yapılan incelemede ise kripto alım-satımı yapan bir uygulama bulunduğu, ancak kripto hesabında sadece 0.78 dolar yani 26.73 TL olduğu belirlendi.

Polis memuru, zanlının sahtekarlıkla eline geçirdiği para miktarının yüksek olduğunu, incelenmesi gereken banka dekontları ve alınacak birçok ifade bulunduğunu belirterek, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, huzurunda verilen şahadeti değerlendirdi.