Alsancak’ta Veteriner Kliniğinde Darp Olayı: İki Kişi Tutuklandı Alsancak’ta Veteriner Kliniğinde Darp Olayı: İki Kişi Tutuklandı

Girne’de sahte kripto para vaatleriyle insanları dolandırdığı iddia edilen Engin Can Yün, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Girne Adli Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Dağdelen, mahkemede olguları aktardı. Zanlının, 23 Haziran 2024 - 12 Ağustos 2024 tarihleri arasında, hesabında kripto para olmadığı halde dolandırmak kastıyla Lefkoşa’da yaşayan bir emlakçıya kendisinden ev satın alacağını söyleyip, toplamda 846.200 TL, 12.400 Sterlin, 500 Amerikan Doları ve 1.200 Euro değerinde parayı hileyle elde ettiği belirtildi.

Polis, dolandırıcılık şikayetinin 15 Ağustos 2024 tarihinde yapılmasının ardından zanlının 16 Ağustos 2024 tarihinde Boğazköy’de tespit edilerek tutuklandığını, tasarrufunda bulunan iki cep telefonunun emare alındığını açıkladı. Zanlının, daha önce kendisini zengin biri olarak tanıtarak insanlara güven kazandırmak amacıyla cep telefonundan bir bitcoin hesabı gösterdiği tespit edildi.

Soruşturma süresince, şikayetçinin zanlıya gönderdiği banka havale dekontları incelendi ve toplam havale miktarının 828.700 TL olduğu belirlendi. Zanlının cep telefonunda yapılan incelemede ise kripto para alım-satım uygulaması bulundu, ancak hesabında sadece 0.78 dolar (yaklaşık 26.73 TL) olduğu ortaya çıktı.

Yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 3 Ekim 2023 tarihinden beri ülkede kaçak olarak bulunduğu ve yasal statüsünün olmadığı belirlendi. Polis memuru, zanlının kaçma riskini göz önünde bulundurarak, uygun bir teminatla tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının yargı sürecinde hazır bulunmasını sağlamak amacıyla 2 ayı aşmayan bir süre boyunca hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine karar verdi.