Buckingham Sarayı, 175 yıl önce inşa edilmesinden bu yana birçok ulusal olaya ev sahipliği yaptı. Kraliçe Victoria’nın Kırım Savaşı’ndan dönen askerleri karşılamasından, merhum Kraliçe Elizabeth II’nin platin jübilesine kadar önemli olaylara tanıklık eden saray, şimdi doğu kanadındaki gizemli odalarını halka açıyor.

Önümüzdeki hafta, 75 sterlin karşılığında sınırlı sayıda ziyaretçi, bu özel alanları keşfetme fırsatı bulacak. Doğu kanadında, porselenlerde, dolaplarda, süslü yaldızlı perde çubuklarında ve tavanlarda yer alan ejderha motifleri dikkat çekiyor.

Ejderhalarla Bezenmiş Bir Saray

Bu özel odalar, 18. yüzyılda Brighton’daki Kraliyet Köşkü’nde Çin stiline olan tutkusuyla bilinen George IV sayesinde Buckingham Sarayı’na dahil edilen eşsiz seramik sanat eserleri ve mobilyalarla dolu. Kraliçe Victoria, doğu kanadını inşa ettirdiğinde, bu eşsiz eserleri saraya getirmek için 143 yük taşıma gerekiyordu.

Kraliyet Koleksiyonu

Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama

Sarayın 370 milyon sterlinlik 10 yıllık bakım programı kapsamında, doğu kanadından yaklaşık 3.500 eser kaldırıldı ve restore edildi. Merkez Oda’da, lotus çiçeğini andıran yeni cam avize ve Çin İmparatoru Guangxu tarafından Victoria’ya hediye edilen iki adet 18. yüzyıl Çin İmparatorluk İpeği duvar örtüsü dikkat çekiyor.

Kral Charles’ın fikri olan doğu kanadı turları Pazartesi günü başlıyor ve bir seferde sadece 20 kişiyle sınırlı. Biletler bu yılın başlarında satışa sunulduğunda saatler içinde tükendi. Buckingham Sarayı turları ve yaz açılışı ile ilgili ayrıntılara Kraliyet Koleksiyonu web sitesinden ulaşabilirsiniz.