Son iki senedir uygulanan konut kira artışlarında yüzde 25’lik zam sınırı uygulaması bugün itibarıyla sona erdi. Yeni dönem ile birlikte kira artışları TÜFE oranına göre belirlenecek.

2022 yılında enflasyonla mücadele kapsamında konut kiralarına getirilen yüzde 25’lik artış tavanı uygulaması 1 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla sona erdi. Kira artışları Temmuz 2024 itibarıyla eskiden olduğu gibi 12 aylık tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ortalamasına göre belirlenecek. Ev sahipleri TÜFE ortalamasına göre belirlenen üst sınırı aşamayacak. Zam dönemi Temmuz ayı öncesine denk gelen kiracılardan ise ek bir artış talep edilemeyecek.

Irak'ın Kuzeyi'ne Hava Harekatı Düzenlendi Irak'ın Kuzeyi'ne Hava Harekatı Düzenlendi

Temmuz ayının kira artış oranı 3 Temmuz’da açıklanacak haziran enflasyonuna göre belirlenecek.

Türkiye’de artan kiralar toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiralara yüzde 25 artış sınırı getiren düzenlemenin bir yıllık süresi dolmadan hükümet, aynı uygulamayı 2 Temmuz 2024’e kadar uzatacağını açıkladı. Mevcut kiracılar hükümetin çıkardığı kanunda öngörülen yıllık yüzde 25 artış oranından yararlanıyor. Yeni ev tutan kiracıların ödeyecekleri miktar ise halen kirada oturanların ödedikleri miktarın 5-6 katına kadar çıkabiliyor.