Haftalık İtfaiye Raporu: 7-13 Ekim 2024 Arasında 16 Yangın, 36 Özel Servis Olayı

KKTC genelinde 7-13 Ekim 2024 tarihleri arasında meydana gelen yangın ve özel servis olaylarıyla ilgili haftalık rapor yayımlandı. Raporda, toplam 16 yangın ve 36 özel servis olayı kaydedildiği, yangınlar sonucu oluşan maddi hasarın ise 2.136 TL olduğu belirtildi.

Yangınların Sebepleri:

Yangınların başlıca sebepleri arasında elektrik kaynaklı kısa devre, araçtaki benzin kaçağının sıcak aksamlara temas etmesi, temizlik için yakılan ateşin kontrolden çıkması, sıcak nargile kömürlerinin koltuğa temas etmesi, gaz kaçağı, kasıtlı yakma ve söndürülmeden atılan sigara izmariti yer aldı.

Yapı kimyasalları sektöründe 'kalite takip' dönemi başlıyor Yapı kimyasalları sektöründe 'kalite takip' dönemi başlıyor

Özel Servis Müdahaleleri:

İtfaiye ekipleri bu süre zarfında çeşitli kurtarma operasyonlarına da katıldı. Dengesini kaybederek arıtma havuzuna düşen, trafik kazasında araçta sıkışan, evin damında ve asansörde mahsur kalan kişiler kurtarıldı. Ayrıca boş su havuzuna düşen köpek, su kuyusunda mahsur kalan kediler ve dere yatağında mahsur kalan inek itfaiye ekiplerince kurtarıldı. İtfaiye ayrıca yangına karşı güvenlik önlemleri aldı, bazı olaylarda yol güvenliği sağladı ve hayatını kaybeden kişilerin hastaneye sevki için yardımcı oldu.

Yangınlara karşı tedbir alınması ve vatandaşların dikkatli olması yönünde yetkililer uyarılarda bulundu.