Kıbrıs'ın güneyinde Cypronetwork şirketi tarafından Temmuz ayında yapılan bağımsız bir kamuoyu araştırması, Kıbrıslı Rum seçmenlerin yaklaşan seçimlerde geleneksel partilere olan güvenini kaybettiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre her 10 Kıbrıslı Rumdan 4'ü, geleneksel partiler dışında bir partiye oy vereceğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 58'i yeni partilere veya hareketlere ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Buna karşın, yalnızca yüzde 27'si bu görüşe katılmıyor. Ayrıca, geçmişte oy verdikleri geleneksel partilere tekrar oy vermeyi düşünenlerin oranı oldukça düşük, katılımcıların yarısı bu görüşe katılmıyor ve yalnızca üçte biri katılıyor.

Araştırma, Fidias Panayiotou’nun Avrupa Parlamentosu’na seçilmesinin her 10 Kıbrıslıdan 6'sı tarafından olumlu bir gelişme olarak görüldüğünü ve her 10 kişiden 7'sinin bunun bir protesto oyu olduğunu düşündüğünü gösteriyor. Katılımcıların yüzde 48'i Panayiotou'nun yeni rolünde başarılı olacağına inanıyor.

Ayrıca, belediye seçimlerinde bağımsız adayların 55 bin oyu aşması katılımcıların yüzde 64'ü tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

ELAM’ın yükselişinin demokrasi için tehlikeli olup olmadığı sorusunda ise kamuoyu ikiye bölünmüş durumda. Katılımcıların yüzde 40'ı bu görüşe katılırken, yüzde 43'ü katılmıyor.

Milletvekillerinin değerlendirilmesinde ise Annita Demetriou, Irene Charalambidou, Stefanos Stefanou, Pavlos Mylonas, Averof Neofytou ve Efthymios Diplaros en iyi milletvekilleri olarak öne çıkıyor.

Araştırma, 2-29 Temmuz tarihleri arasında, bin kişilik bir örneklemle, hanelerde yüz yüze ve telefonla görüşmeler yapılarak gerçekleştirildi.

Töre: İngiltere Kıbrıs'a sadece asker değil savaş gemileri ve denizaltılar da gönderiyor Töre: İngiltere Kıbrıs'a sadece asker değil savaş gemileri ve denizaltılar da gönderiyor