Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanıp yargılanan genel sekreter ve hissedarlardan Serdal Gündüz ile asistanı Berk Özbek, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmalarını gerçekleştirdi. 

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Güzelyurt Kaza Mahkemesi'nde yapılan ilk tahkikatın ardından ağır ceza mahkemesine havale edilen davanın ilk oturumu, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller ve yargıçlar Vedia B. Barkın ile Tutku Candaş'ın bulunduğu heyet tarafından yapıldı. 

Serdal Gündüz’ün avukatı Doğa Zeki, 12 davadan sadece 2'sinin hazır olduğunu belirterek, diğer 10 dosyanın da getirilmesini talep etti. Berk Özbek’in avukatı Hasan Yücelen ise müvekkilinin konumunun asistanlık olduğunu ve sadece bir dosyanın bulunduğunu belirtti.

Ağır ceza heyeti, savunmanın talebi üzerine duruşmayı 10 Eylül 2024 tarihine erteledi. 

Sanıklar, "sahtekarlıkla para temini", "dolandırıcılık", "sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme", "hesaplarda hile ve sahtekarlık yapma", "suç geliri aklama", "ödeme emrini tahrik" ve "müstahdem tarafından sirkat" suçlamalarıyla karşı karşıya.