Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), Kıbrıs Türk Elektrik Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirmeyi planladığı eylem hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

EL-SEN’in, kurum ile iletişim kurulmadığı ve yatırım yapılmadığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, kurumun kapılarının her zaman sendika ve yöneticilerine açık olduğu vurgulandı. KIB-TEK, yıllardır tamamlanmayan yatırımların gerçekleştirildiğini ve birçok yeni projenin yürütüldüğünü ifade etti.

KIB-TEK’in açıklamasında öne çıkan bazı detaylar şunlar oldu:

    •    Gönyeli bölgesinde yer altı kablosu ve trafo güçlendirme projesinin uygulama aşamasının sona erdiği ve bu alanda yatırım yapılmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
    •    Öskele bölgesinde yeni bir trafo merkezinin kurulduğu ve yakında faaliyete geçeceği bildirildi.
    •    Tatlısu bölgesindeki altyapı güçlendirme çalışmalarının sona yaklaştığı, farklı bölgelerde ise çeşitli proje ve çalışmaların devam ettiği açıklandı.

İhale Süreçleri ve Altyapı Çalışmaları:

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

İki yeni santral ihale edilmiş, ancak teklif alınamadığı için yeniden ihale hazırlıkları yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nden getirilen iki santral devreye alınarak halkın mağdur olmaması sağlanmıştır. Yaklaşık 20 gündür arızalı olan bir santralin tekrar çalıştırılması için çalışmalar hızla sürmektedir. Ayrıca, kurumun araç ihalesi sonuçlanmıştır.

Sürekli döngü halinde olan bir sistemde zaman zaman sorunlar çıkabileceği ve yatırımlarda gecikmeler yaşanabileceği belirtilen açıklamada, personelin iş güvenliği ekipmanlarının temininin devam ettiği ifade edildi.

Hizmetlerin Devamlılığı:

KIB-TEK, hizmetlerin kesintisiz devamı için çalışmalara devam ettiklerini ve EL-SEN ile görüşmeye hazır olduklarını duyurdu. Ayrıca, kamuoyuna herhangi bir mağduriyete yol açacak suç teşkil eden eylemlere izin verilmeyeceği ve gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

KIB-TEK, halkın takdirine bırakarak EL-SEN’in hizmetten kaçmayı tercih etmesi durumunda sorumluluğun sendikada olduğunu vurguladı.