Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi

Güneydoğu Venezuela'da bulunan yeni keşfedilmiş antik kaya sanatı, daha önce bilinmeyen yerli halkların varlığına işaret ediyor. Araştırmacılar, bu kaya sanatının yaklaşık 4,000 yıl öncesine dayandığını ve bölge genelinde yayılan kültürler için merkezi bir dağılım noktası olabileceğini düşünüyor. Bölgede  daha fazla araştırma yapılarak, yeni sanat eserleri keşfedilebilir.

Dünyanın en yüksek kesintisiz şelalesi Angel Şelalesi'ne ev sahipliği yapan Canaima Ulusal Parkı'nda, araştırma ekibi 20 kaya sanatı sitesi keşfetti. Bu sanat eserleri, bölgenin yerli avcı-toplayıcılar tarafından muhtemelen barınak veya ritüel aktiviteler için kullanıldığını gösteriyor.

Jose Miguel Pérez-Gómez liderliğindeki ekip, bulgularını geçen yıl Rock Art Research dergisinde yayımlayarak bu yaz İtalya'da bir konferansta sunum yaptı. Amaçları, hem bu sanat eserlerini hem de bölgedeki insan gruplarıyla olan bağlantılarını araştırmaktı.

Kaynak: Popular Mechanics