KKTC’de kamu arazisi üzerine 49 yıllığına yapılan Karpaz Gate Marina’nın kiralama sürecinin askıya alınması ve iptal edilmesi gündeme geldi.

Gazze’de 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan çatışmalar, KKTC’de yatırımcı maskesi ile faaliyet gösteren bazı grupların gerçek yüzünü ortaya çıkardı. İngiltere merkezli Lewis Trust Group'un sahibi olan Yahudi asıllı, İngiliz ve İsrail vatandaşı David Lewis’in, 2005 yılında 49 yıllığına kiraladığı kamu arazisi üzerinde inşa ettiği Karpaz Marina'nın yönetimi, Cuma günü sabah saat 9-10 arası yapılan toplantı sonrası ARKIN Group’a devredildi.

85 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı, veri sızıntısının ardındaki büyük tehlike nedir? 85 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı, veri sızıntısının ardındaki büyük tehlike nedir?

David Lewis, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne yaptığı yardımlarla tanınan bir iş insanıdır. Kiralama sürecinin askıya alınması ve iptal edilmesi konusu, bu bölgedeki stratejik önem taşıyan alanların daha dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerekliliğini ortaya koydu.