Gönyeli ve Lefkoşa'da meydana gelen karavan hırsızlığı ile ilgili olarak tutuklanan Kıbrıslı Rum Georgios Stavro, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Gönyeli Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Ferhat Oruç, mahkemede olayla ilgili bilgi verdi. Polis, Stavro'nun 6 Ağustos 2024 tarihinde saat 05:40 civarında Gönyeli-Yenikent Belediye Bulvarı üzerindeki boş arazide park halinde bulunan Mağusa'da yaşayan N.A.'ya ait beyaz renkli PP2606EA plakalı Beyerland marka karavanı, KQL 367 plakalı Nissan Note marka aracının arka çekici demirine bağlayarak çaldığını belirtti. Çalınan karavan, Akıncılar bölgesinde tespit edilip emare alındı.

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde teknik personele hizmet içi eğitim Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde teknik personele hizmet içi eğitim

Polis, Stavro'nun ayrıca 13 Nisan 2024 tarihinde saat 06:00 civarında Doktor Fazıl Küçük Bulvarı'nda park halinde bulunan, T.Ü.'nün işlettiği King Oto isimli araç galerisinin yanındaki 9 bin Sterlin değerindeki Elddis Odyssey marka beyaz karavanı, HNY 834 plakalı Honda Civic marka aracının arka çekici demirine bağlayarak çaldığını açıkladı. Stavro'nun 8 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa'da tespit edilip derdest emri ile tutuklandığı bildirildi. Ayrıca, Stavro'nun ülkeye kaçak olarak giriş yaptığı da belirlendi.

Polis memuru, Stavro'nun 9 Ağustos 2024 tarihinde askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan askeri mahkemeye çıkarıldığını ve suçları ile ilgili aleyhine 3 günlük ek tutukluluk emri alındığını kaydetti. Söz konusu 3 günlük süre zarfında birçok kamera kaydının incelendiği ve birçok ifadenin alındığı belirtildi.

Soruşturmanın devam ettiği, bölgede benzer birçok hırsızlık olayının bulunduğu ve Stavro'nun bu olaylarla bağlantısının olup olmadığının araştırılacağı ifade edildi. Ayrıca, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğu belirtildi ve ek süre talep edildi.

Yargıç Nuray Necdet, davayı değerlendirerek Stavro'nun 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.