Kıbrıs Türk Tabipler Birliği önünde 19 Ekim saat 15:00’te düzenlenecek olan eylem, 4 yıl boyunca adalet arayışlarını sürdüren Karan Mert Boransel’in ailesinin çağrısıyla gerçekleştirilecek. Özel Elite Hastanesi'nde gerçekleşen doğum esnasında, Kadın Doğum Uzm. Dr. Cahit Cenksoy'un hatasından dolayı Karan bebeğin kalbinin durması ve nefessiz kalması nedeniyle Boransel ailesinin hayatları kabusa döndü.

İstanbul Bakırköy'de vatandaşın talebine hızlı çözüm İstanbul Bakırköy'de vatandaşın talebine hızlı çözüm

Boransel ailesi, “Her 100 çocuğumuzdan 1’ini kaybetme lüksümüz yok. Bu bir kader değil, ihmaldir!” diyerek yaşadıkları kâbusu vurguluyor. Olay sonrası, Karan’ın hayatına mal olan ihmalin sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirten aile, “Bu işte kimin ihmali ve yanlışı varsa hepsinden şikayetçiyiz ve sonuna kadar haklı davamızı sürdürmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullanıyor.

Aile, 19 Ekim’de gerçekleştirecekleri eylemle sadece kendi davalarını değil, diğer mağdur ailelerin haklarını da savunmayı amaçlıyor. Karan’ın ailesi, sağlık sisteminin güvenliğini sorgularken, “Bu olayların bir daha yaşanmaması için herkesin yanımızda olmasını bekliyoruz,” diyor.

Eylem, Karan Mert Boransel’in geleceği ve tüm çocukların sağlığı için destek vermek isteyen herkesin katılımına açık olacak. Aile, “19 Ekim’de Karan bebek ve tüm çocuklarımız için yanımızda görmek istiyoruz” diyerek toplumun desteğini talep ediyor.