Lefkoşa’da “darp” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından tutuklanan Kadir Demir, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polis memuru Hatice Emin, mahkemede olayları aktardı. 

Kaçak Göçmene Sahte Evrak Cezası Kaçak Göçmene Sahte Evrak Cezası

Polis, 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 22:30 raddelerinde Gönyeli Kurtuluş Sokak’ta, Demir’in sevgilisinin kapısını çalıp açıldığı anda genç kadının boğazını sıktığını ve aynı anda sevgilisinin kızını kolundan tutup ittiğini belirtti. Ayrıca, Demir’in 14 Temmuz 2024 tarihinde Lefkoşa’daki bir otelde sevgilisiyle cinsel ilişkiye girdiği sırada izinsiz ses kaydı alarak özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini, 19 Temmuz 2024’te Türkiye’deyken bu kaydı sevgilisinin kızının WhatsApp hattına gönderdiğini ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye devam ettiğini açıkladı. Şikayet 21 Temmuz’da yapıldı ve Demir hakkında yurt dışında olduğu için tutuklama emri çıkarıldı. 23 Temmuz 2024 tarihinde Ercan Havaalanı'nda tespit edilerek tutuklandı.

Polis memuru, zanlının aleyhine yazılı dava tebliğ edildiğini ve Türkiye vatandaşı olup Türkiye’de ikamet ettiğini belirterek, davalarında hazır bulunması için cezaevine gönderilmesini talep etti.

Yargıç Jale Ergüden, zanlının 30 gün süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.