Güney Kıbrıs'tan Kuzey Kıbrıs'a kaçak olarak geçen ve üzerinde uyuşturucu bulunan Ashraful Alam, uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Emre Özdiken, mahkemede olayları aktardı. Polis, 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 23:15’te, Demirhan Polis Karakolu’nda birinci dereceden askeri yasak bölgeye gizlice girip ihlal etmek suçundan tutuklu bulunan Ashraful Alam’ın bel çantasında yapılan aramada naylon poşet içinde uyuşturucu madde tespit edildiğini belirtti. Uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini ve 585 miligram metamfetamin olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının KKTC'de herhangi bir bağının bulunmadığını, serbest kalması durumunda KKTC'yi yasal olmayan yollardan terk etme olasılığı bulunduğunu ifade eden polis, zanlının davaları görüşülünceye kadar cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Nuray Necdet, zanlının 2 ayı geçmeyen bir süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.