Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

Muhammet Çevik, kaçak yollardan Güney Kıbrıs’a giderek askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Kenan Mulla, mahkemede olayla ilgili bilgiler verdi. Zanlının, 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.22 sıralarında Lefkoşa Yiğitler Burcu Parkı'ndan tellerden atlayarak birinci dereceden askeri yasak bölgeyi gizlice ihlal edip KKTC'den ayrılarak Güney Kıbrıs’a geçtiğini açıkladı. Aynı gün saat 23:00 civarında Lokmacı Sınır Kapısı’na gelen zanlının, görevli polis memuruna KKTC'ye geçmek istediğini belirterek TC kimlik kartını verdiği sırada, askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği gerekçesiyle suçüstü tutuklandığı ifade edildi. Zanlının soruşturmanın etkileyebileceği kısmının tamamlandığını ve 30 Haziran 2024 tarihinde turist vizesi ile KKTC'ye geldiğini belirten polis, ülkede kalıcı bir bağının olmadığını ve davaları görüşülünceye kadar bir ayı geçmeyen bir süreyle merkezi cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı, mahkemede güneyde arkadaşının restoranı olduğunu ve oraya gittiğini söyledi. Yargıç Jale Ergüden, zanlının bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine karar verdi.