Yüzlerce cimnastikçi, MOE Açık Hava Sahnesini coşturacak Yüzlerce cimnastikçi, MOE Açık Hava Sahnesini coşturacak

Yaklaşık 16.000 İranlı, Eğitim Bakanlığı'na bağlı lisan okulları aracılığıyla öğrenci izni alıp İçişleri Bakanlığı'ndan muhaceret izni elde ederek kaçak çalışma iddialarıyla gündemde. İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, kaçak çalışmaların tespit edildiğini belirtirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu' nun ihbarları dikkate almadığı iddia ediliyor.

Eğitim ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun, faaliyette olmayan lisan okullarına rağmen muhaceret izni verilmesine göz yumduğu öne sürülüyor. Gazetemize ulaşan ihbarlar, bu izinlerin kötüye kullanıldığını ortaya koyuyor. İhbarlarda, İranlı ve Rus öğrencilerin yüksek paralar ödeyerek kayıt yaptırdığı ve bu izinleri suiistimal ettiği belirtiliyor.

Bu olayları göz ardı eden Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun motivasyonu ve bu sistemin arkasındaki güçler hakkında detaylı bilgiler merak konusu. Konunun takipçilerimiz adına bir ihbar olarak değerlendirilmesi için Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’nin konuya derinlemesine bakması gerektiği vurgulanıyor.