Kıbrıs Türk Ticaret Odası yönetiminin yaptığı açıklama, Ticaret Odası’nın kendi organizasyon yapısı içerisinde yaşananlardan dahi habersiz olduğunu göstermektedir.

TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

Açıklamada, “Ticaret Odası’nın bir kişinin veya işletmenin ticari faaliyetlerine destek için açıklama yaptığını düşünmek, en basit ifade ile akıl tutulmasıdır” denilirken, iki gün önce Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aziz Limasollu’nun sahibi olduğu Just Ltd. isimli şirketin basın açıklaması, Ticaret Odası’nın mail adresinden dağıtılmıştır. Bu basın açıklamasını alan kişiler, bunu Ticaret Odası’nın resmi basın açıklaması olarak kabul etmişlerdir.

Bu olaydan iki gün sonra yapılan, “Ticaret Odası’nın bir kişinin veya işletmenin ticari faaliyetlerine destek için açıklama yaptığını düşünmek, en basit ifade ile akıl tutulmasıdır” açıklaması, Ticaret Odası’nın kendi içerisinde kontrolsüz bir şekilde kullanıldığının açık bir göstergesidir.

Kıb-Tek’in yakıt tedarikçisi firma yetkilileri, Ticaret Odası’nın yakıt analizlerini Kıb-Tek’ten talep edebileceğini açıkça belirttiler.

Mevcut yakıt analizlerinin uluslararası bağımsız bir firma tarafından yapıldığının altını çizen yöneticiler, Ticaret Odası’nın bu konuda yakıt tedarikçisi firmaya veya Kıb-Tek’e güvenip güvenmemesinin bir önemi olmadığını, Oda’nın bu talebiyle uluslararası bağımsız analiz kuruluşuna güvenmediğini ortaya koymaktadır. Bundan da anlaşılıyor ki Oda, analiz yapan uluslararası firmanın kim olduğu bilgisine dahi sahip değildir.