Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Mahallesi, Urla ve Bolu Göynük'teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı, İzmir’deki yangınların soğutma çalışmalarının sürdüğünü, Bolu’daki yangının ise zorlu arazi koşullarına rağmen kontrol altına alındığını belirtti. Urla Çeşme’deki makilik alanda çıkan yangın da kontrol altına alındı ve ekipler, kuvvetli rüzgara rağmen başarılı bir şekilde alevleri söndürdü.

16 İle Yeni Vali Atandı 16 İle Yeni Vali Atandı

Yumaklı, İzmir-Menderes, Aydın-Bozdoğan, Manisa-Gördes, Karabük-Ovacık ve Uşak-Eşme bölgelerindeki beş yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu ve gün içinde iyi haberler almayı umduklarını belirtti. Bu yangınlar kontrol altına alındığında, 15 Ağustos'tan bu yana İzmir’de etkili olan yangınlar dördüncü gününde tamamen kontrol altına alınmış olacak.

Yangınların çıkış nedenleri hakkında yürütülen incelemeler devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-17 Ağustos tarihleri arasında İzmir'in Tire, Ödemiş, Bayındır ve Karşıyaka ilçelerinde toplam 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlardan bazıları tutuklanırken, bazıları hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki yangının piknik ateşinden kaynaklandığını ve konuyla ilgili üç kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İzmir'de yangınlar sonucunda 16 evin yandığı, 87 evin, 45 işyerinin ve bir hayvan barınağının tahliye edildiği bildirildi. Ayrıca, yaklaşık 1600 hektarlık bir alanın etkilendiği ifade edildi.

Manisa'da, 14 Ağustos'ta başlayan ve rüzgar nedeniyle yayılan yangınlar beşinci gününde devam ediyor. Gördes ilçesine bağlı Yeniköy, Karayakup ve Salihli ilçesine bağlı mahalleler tahliye edildi. Aydın'da ise 16 Ağustos'ta başlayan yangına müdahale sürüyor ve bazı evler tahliye edildi.

Bolu'daki Göynük ilçesinde Perşembe günü başlayan yangın Pazar günü kontrol altına alındı. Yumaklı, Bolu’daki yangının anız yangını nedeniyle çıktığını belirtti. Yangınlarla ilgili mücadelenin devam edeceği ve 15 Eylül’e kadar orman yangınlarına karşı alarm durumunun sürdüğü ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka’daki yerleşim alanlarına yakın yangınların kontrol altına alındığını, ancak bazı ormanlık alanlarda yangınların devam ettiğini duyurdu. Yangınlarda toplam 21 kişi yaralandı ve tedavi altına alındı.