O tebliğde değişiklik yapıldı... 7 bölgede 20 servis şartı 'şarjlı hibrit'leri de kapsıyor! O tebliğde değişiklik yapıldı... 7 bölgede 20 servis şartı 'şarjlı hibrit'leri de kapsıyor!

İzlanda'nın güneybatısında yer alan Reykjanes yarımadasında, Perşembe günü şiddetli bir yanardağ patlaması yaşandı. İzlanda Meteoroloji Ofisi'nin açıklamasına göre, patlama sonrası bölgeden sıcak lav ve yoğun dumanlar yükseldi, bu durum ülkede acil durum ilan edilmesine neden oldu.

Bu patlama, İzlanda'da Aralık ayından bu yana yaşanan altıncı volkanik olay olarak kayıtlara geçti. Yaklaşık 30.000 kişinin yaşadığı Reykjanes yarımadası, son yıllarda artan volkanik aktivitelerle gündemde. Özellikle 2021'den bu yana, 800 yıldır uykuda olan jeolojik sistemlerin yeniden faaliyete geçmesiyle bölgede dokuz patlama meydana geldi.

Patlama sonrası, lavların Svartsengi jeotermal enerji santrali, Blue Lagoon gibi turistik yerler ve Grindavik kasabası gibi kritik yapılara ulaşmasını engellemek amacıyla bariyerler inşa edildi. Yaklaşık 4.000 kişinin yaşadığı Grindavik kasabası tahliye edilirken, Keflavik Havaalanı'ndan yapılan açıklamada uçuşların etkilenmediği bildirildi.

İzlanda, 30'dan fazla aktif yanardağa sahip bir ülke olarak, yanardağ turizmi için de önemli bir destinasyon. Ancak son patlamalar, ada ülkesinde yaşanan tehlikeli doğa olaylarının da bir hatırlatıcısı niteliğinde. Bilim insanları, Reykjanes yarımadasının önümüzdeki yıllarda tekrarlayan patlamalarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarılarını sürdürüyor.