İtalya'nın Sicilya Adası açıklarında, İngiltere bayraklı 50 metrelik bir yelkenli alabora oldu. Olay, Palermo kenti açıklarında meydana geldi. Yelkenlide bulunan 22 turistten birinin hayatını kaybettiği, altı kişinin ise kaybolduğu bildirildi. Hayatta kalan 15 kişi, biri çocuk olmak üzere kurtarıldı.

Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var? Lübnan'daki patlamaların arkasında hangi güç odakları var?

İtalya Sağlık Güvenliği, gün doğumunda meydana gelen kasırga ve dalgalı denizin yelkenliyi batırdığını açıkladı. Kurtarılanlar arasında İngiliz, Fransız, İrlandalı, Yeni Zelandalı, Sri Lankalı ve İngiltere vatandaşı turistler bulunuyor.

İtalya itfaiyesi dalgıçları, batık yelkenlinin çevresinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Tekne, kıyıdan yarım mil açıkta ve yaklaşık 50 metre derinlikte bulunuyor. İtalyan Perini tarafından 2008 yılında inşa edilen yelkenlinin adı Bayesian olarak belirlendi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İngiliz yetkililerin olayla ilgili bölgedeki yetkililerle sürekli temas hâlinde olduğunu ve olaydan etkilenen İngiliz vatandaşlarına konsolosluk desteği sağlamak için hazır olduklarını bildirdi.