Katalonya’nın Girona kentinde yer alan Ripoll ilçesinin belediye başkanı ve aşırı sağcı Aliança Catalana partisinden Katalonya yerel parlamentosu milletvekili olan Silvia Orriols, İslamofobik söylemleri nedeniyle para cezasına çarptırıldı. Orriols, Katalonya’da yürürlükte olan İslamofobi ve yabancı düşmanlığıyla mücadele yasası kapsamında 10 bin avro para cezası aldı.

Silvia Orriols, katıldığı bir televizyon programında Müslümanları “Katalan kimliği için tehdit” olarak nitelendirmiş ve bu açıklamalar geniş çaplı tepkiye yol açmıştı. Açılan soruşturmanın ardından verilen ceza, bölgede Müslümanlara yönelik nefret söylemiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama

Orriols, yaptığı yazılı açıklamada, aldığı cezanın ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu savundu. Katalonya, İspanya’da en fazla Müslümanın yaşadığı bölge olarak bilinirken, resmi verilere göre yaklaşık 700 bin Müslüman bu bölgede ikamet ediyor.