İran'da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniye ve Gazze'deki diğer şehitler için yarın Kıbrıs'ta gıyabi cenaze namazı kılınacak. Kıbrıs Filistin İnisiyatifi tarafından organize edilen namaz ve dua etkinlikleri, Cuma namazı sonrasında altı ilçedeki camilerde gerçekleştirilecek.

Gıyabi cenaze namazı ve dua, Lefkoşa’daki Hz. Ebubekir Camii, Girne’deki Nurettin Ersin Paşa Camii, Gazimağusa’daki Osman Fazıl Polatpaşa Camii, İskele’deki Merkez Camii, Güzelyurt’taki Fatih Camii ve Lefke’deki Gemi Konağı Camii’nde yapılacak.

Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

Ayrıca, cumartesi günü saat 18:30’da Lefkoşa’da Atatürk (Sarayönü) Meydanı’nda büyük bir miting düzenlenecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü'nden yapılan açıklamalara göre, Filistin için dua etmek ve şehitleri anmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, "Özgür Filistin için aile üyelerinin birçoğu şehit olan Filistin eski Başbakanı ve HAMAS Lideri İsmail Heniyye, hain bir saldırı sonucu şehit edilmiştir. 'Allah'a aitiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz.' Cuma namazını müteakip, Kıbrıs’ta gıyabi cenaze namazı ve duada buluşacağız" şeklinde duyuruldu.