Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Sahte Belge Düzenleme” ve “Sahte Evrakı Tedavüle Sürme” suçlarından yargılanan iş insanı Tekin Arhun, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan Turizm Planlama Dairesi eski Müdürü Turgut Muslu ise tüm suçlamalardan beraat etti. Savunma avukatları, kararı istinafa götüreceklerini açıkladı.

Suçlamalar ve Dava Süreci

Tekin Arhun ve Turgut Muslu, 05.12.2013-13.12.2013 tarihleri arasında, “KKTC Bafra Turizm Yatırım Bölgesi Pis Su Arıtma ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi” kapsamında, ODTÜ'ye bağlı EBİ firmasının hazırladığı raporları sahtelemekle suçlanmıştı. Bu rapor, Arhun’un sahibi olduğu C&T Construction şirketi ile Kaskon LTD arasında açılan hukuk davasında Muslu tarafından emare olarak sunulmuştu. Kaskon LTD, raporun sahte olduğu gerekçesiyle şikayette bulunmuş, dava 2021 yılında açılmış ve 2022 yılında Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişti.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, Tekin Arhun’u 12 ithamdan suçlu bularak, 4 yıl hapis cezasına hükmetti. Turgut Muslu ise "suçtan haberi olmadığı" ve "suça iştirak etmediği" gerekçesiyle beraat etti. Kararı okuyan Başkan Füsun Cemaller, Arhun'un benzeri bir sabıkasının olmamasını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini, ancak sahte belgenin mahkemeye sunulmasının suçun vahametini artırdığını belirtti. Verilen cezaların caydırıcı nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Cemaller, Arhun’a 12 davadan 4 yıl hapis cezası verdi ve cezaların aynı anda çekileceğini belirtti.

Savunmanın Tepkisi

Karar sonrası savunma avukatları, kararı istinafa taşıyacaklarını açıkladı. Avukat Serhan Çınar, müvekkili Tekin Arhun’un lehine olan tüm unsurları göz önünde bulundurarak, kararı üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.