İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği, Telekomünikasyon Dairesi’nin internet dahil tüm iletişim ücretlerine %100 oranında zam yaptığını duyurdu. Bu zam kararı, internet servis sağlayıcılarına haber verilmeden ve görüş alınmadan alındı. Birlik, bu beklenmedik artışın servis sağlayıcılarını ve kullanıcıları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, zam henüz internet fiyatlarına yansıtılmadı, ancak önümüzdeki aylarda kullanıcıların bu artıştan etkileneceği vurgulandı. İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği, bu olası fiyat değişiklikleri için halktan şimdiden özür diledi.

Açıklamada, internet servis sağlayıcılarının ihtiyaç duyduğu toplu internet ve fiber optik hizmetlerin yalnızca KKTC Telekomünikasyon Dairesi üzerinden sağlandığı hatırlatıldı. Ayrıca, bu maliyetlerin Telekomünikasyon Dairesi tarafından belirlendiği ve resmi mecralarda yayınlandığı ifade edildi.

Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Zam kararının birliğin üyesi olan bir sağlayıcı tarafından tesadüfen öğrenildiği belirtildi. Zam oranının %100 olduğu ve Ağustos ayını da kapsayacak şekilde uygulanmaya başlandığı kaydedildi. İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği, kontrol ve bilgileri dışında gerçekleşen bu durum nedeniyle kullanıcıların önümüzdeki aylarda karşılaşacakları internet ücreti artışlarından dolayı özür diledi.